top of page
777A5083 kopiëren_edited.jpg

Dat ben ik!


(Beer-it) - Maar gewoon ''Beer'' is ook goed!


Ik ben autodidact dieren- en paleotekenaar uit Nederland.
Verliefd op alle levende en uitgestorven diersoorten en de natuur daaromheen. In mijn dagelijks leven ben ik de beste persoon die er is... tenminste in de ogen van mijn honden, Maddy en Alice! Ik woon aan de rand van het bos, waar reeën door de straten zwerven en je  's nachts in slaap valt bij de 'oehoes'  van uilen...

mijn inspiratiebron... mijn paradijs.

BERITH

1 001 kopiëren 2.jpg

Ik begon op jonge leeftijd met tekenen. Toen ik op de lagere school zat heb ik zoveel paarden voor mijn klasgenoten getekend dat ik de tel ben kwijtgeraakt, niet dat die tekeningen nou zo geweldig waren, maar toch...!
Ik was 18 toen ik mijn potlood weer voor het eerste in mijn hand had. In het begin tekende ik veel draken en filmscènes, gevolgd door opdrachtwerk en het realistisch tekenen van wilde dieren.
Ik deed een paar exposities en zo had ik een fijne hobby.

Steppezebra's 16-09-17.jpg
Black Wildebeest 01-02-17.jpg
Drogon 30-08-17_edited.jpg
3 (10).jpg
Bandjes Originele vogeltjes.jpg

Mijn droom was om video editor te worden, want dat was iets wat ik al heel lang deed en waar ik gelukkig van werd. Dagen en nachten kon ik werken aan een project. Uiteindelijk ging ik naar een filmschool om mijn vaardigheden te verbeteren, maar echt veel heb ik daar niet geleerd...

Hoewel één ding heb ik daar wel geleerd...

de grondbeginselen van stress.

 

Maar echt...


Langzaam besefte ik dat de gehaaste filmwereld niet mijn wereld was.
Maar waarom eigenlijk niet? Waarom ben ik dan 'cum laude' afgestudeerd voor video montage?
Ik was gestrest en burnt-out op het einde.Ik wilde ook zo graag dat het wél ging. Het kostte me een aantal jaren om ermee om te gaan en te accepteren dat ik dit werk mij geen brood op de plank ging bezorgen.

Ondertussen tekende ik als een soort van ontsnapping aan de stress. Wanneer ik teken kan ik alles even vergeten en mijn hoofd leeg maken. In 2017 ben ik begonnen met het tekenen van de dieren landkaarten, een idee dat zich ontwikkelde tijdens mijn reizen in Afrika, de VS, het VK en Costa Rica, maar wegebte als ik weer thuis was. Tot het moment daar was en ik het idee heb uitgewerkt. Het kostte me wat tijd om zo'n kaart op papier te krijgen, maar toen het eenmaal ging, gingen ze ook heel erg snel. Voordat ik het wist hingen ze te schitterden aan een muur van een lokale expositie. Ik kreeg daar veel positieve reacties op, en zo begon mijn Beast of Paradise avontuur in 2019!

Wildlife of the United States of America_wip_Berith Moonen_Beast of Paradise.jpg

Ik bedacht de naam ''Beast of Paradise'' naar aanleiding van het bovenstaande verhaal.
De aarde is het paradijs, en het dier is het beest. Paradijs is mooi, is het licht, en beest is donker, een beetje eng. Een beetje zoals de natuur ook is.
Beest is ook voor het wildebeest, waar ik erg van hou, heb je de hoorns gezien op de 'A' in mijn logo?

Bandjes Originele vogeltjes.jpg

In de jaren die volgden maakte ik verschillende grappige en vreemde kleurpotloodtekeningen, maar ook serieuze wetenschappelijke illustraties van allerlei soorten dieren. Ik ben erg geïnteresseerd in het tekenen van wetenschappelijke illustraties, met name van uitgestorven diersoorten. Het is zo fijn om met mijn tekeningen een dier weer tot leven wekken en mensen laten zien hoe mooi onze dierenwereld is en was.


Mijn tekeningen houden me helder en slepen me door moeilijke tijden...

Parelhoenders.png

In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen met de honden, fotografeer ik de dieren en de natuur, rijd ik western reining en bezoek ik mijn paard, Charlie, mijn pensionado van alweer 27 jaar oud.

Bandjes Originele vogeltjes.jpg

Vanzelfsprekend verdiep ik me graag in de wereld van natuurhistorie, dinosaurussen en andere prehistorische dieren...

Chinese elk (Sinomegaceros pachyosteus).jpg
bottom of page